Fenix special series

Zaklampen voor specialistisch gebruik: SD-lampen voor duiken en SE-lampen voor gebruik in ruimten met verhoogd explosiegevaar.



Fenix SD11

De SD11 is een krachtige en compacte lamp voor duiken en fotografie. De waterdichte behuizing en praktische draaischakelaar maken de lamp ideaal voor gebruik onder water. De unieke lichtstand R+ zorgt ervoor dat het van nature onder water ontbrekende rode licht wordt gecompenseerd voor een betere kleurweergave.

Het egale lichtbeeld wordt veroorzaakt door een vaste lens en het nagenoeg ontbreken van een reflector.

De meegeleverde lampklem stelt je in staat om de SD11 makkelijk op de flitserschoen van je camera te bevestigen. Ook kan hiermee een GoPro aan je



Fenix SD20

De SD20 is de nieuwe veelzijdige duiklamp van Fenix. Met zowel rood als wit licht kun je zowel in helder als in troebel water goed uit de voeten. Via de magnetische draaischakelaar bedien je eenvoudig met één hand de 3 lichtstanden of kies je voor weergave van de accuspanning. De 2 18650 Li-ion accu's of de 4 CR123A's zorgen voor voldoende capaciteit om 3-7 uur achtereen je duik te verlichten, afhankelijk van de gekozen stand.

De geïsoleerde body zorgt voor langere brandduur bij lage watertemperatuur en beschermt tegen corrosie. Vanwege het extra grote polslus-gat is het makkelijk om een dikkere polslus of ander touwtje te bevestigen. Het stevige ontwerp en de dubbele O-ringen zorgen ervoor dat de lamp mee kan op alle onderwateravonturen tot 100 meter diepte.

 



Fenix SE10

De SE10 is een ATEX-lamp die veilig te gebruiken is in gas zone 0-2 en stof zone 20-22. Afgezien van gebruik in mijnen is de lamp in iedere omgeving met verhoogd explosiegevaar in te zetten. De volledige classificatie is II 1G Ex ia IIC T4 Ga / II 1D Ex ia IIIC T135℃ Da. De lamp is vervaardigd uit explosieveilig en antistatisch kunststof. Met slechts 1 lichtstand is de lamp eenvoudig te bedienen en extreem betrouwbaar. De Fenix SE10 is een onmisbaar stuk gereedschap voor electriciens, petrochemici, brandweerlieden en werknemers in industrieën met verhoogd risico op explosie door stof en/of gas.




Fenix WF05E

De Fenix WF05E is een ATEX-lamp op penlite formaat. Veilig te gebruiken in gas zone 1 en 2. Afgezien van het gebruik in de mijnen is de lamp in iedere explosiegevaarlijke omgeving te gebruiken. De WF05E is uitgerust met de volgende classificaties: IECEx, ATEX en CSA en kan gebruikt worden wanneer er sprake is van explosief gasmengsel van IIA, IIB, en IIC en het kan worden gebruikt in gebieden met bandbaar stof. De Fenix WF05E heeftt 3 lichtstanden, door aan de kop te draaien wissel je van lichtstand. De Fenix WF05E is een onmisbaar stuk gereedschap voor elektriciens, petrochemici, brandweerlieden en werknemers in industrieën met verhoogd risico op explosie door stof en/of gas. Door zijn formaat kan de lamp eenvoudig worden meegenomen worden.