Fenix Camping Light

De CL-serie van Fenix bestaat op dit moment uit 6 kampeerlampen. Het grootste verschil met de overige lampen van Fenix is dat ze diffuus licht produceren dat rondom verspreidt in plaats van gebundeld via de lampkop. Hierdoor zijn de lampen bij uitstek geschikt om bij te lezen, koken of klusseen en om gezien te worden vanaf een afstand. Ook zijn de lampen van de CL-serie makkelijk op te hangen of te monteren op een statief. In sommige gevallen beschikken ze over een magnetische lampvoet om de lamp aan metalen objecten te kunnen bevestigen.Fenix CL09

De Fenix CL09 is een volwaardige kampeerlamp op compact zakformaat. Met 3 kleuren licht, maximaal 200 lumen en meerdere bevestigingsmogelijkheden kun je met deze lamp vele kanten op. Dankzij de hoogwaardige constructie is de CL09 maximaal waterdicht en stootvast. De meegeleverde Li-ion accu is oplaadbaar middels micro-usb waardoor de lamp goedkoop te gebruiken is. In noodgevallen of extreem koude omstandigheden kan de CL09 ook op CR123A batterij gebruikt worden. Het neutraal witte licht biedt goede kleurweergave terwijl het rode licht nachtzicht doet behouden en minder vliegen aantrekt. Het groene licht werkt ideaal om de aandacht te trekken over lange afstand.Fenix CL20R

De CL20R is de usb-oplaadbare variant van de al jaren populaire CL20. Ondanks de afslankkuur krijg je met 300 lumen een fijne vermogens-upgrade. Nog fijner is de ingebouwde lithium polymeer accu die ondanks de compacte behuizing zorgt voor een hoge capaciteit en dus een extreem lange brandduur. De CL20R is voorzien van 4 goed gekozen standen wit licht, ideaal voor alle nachtactiviteiten van het lezen van een boek tot klussen waar er geen stroom voorhanden is. Met vast en knipperend rood licht heb je twee extra handige standen erbij die de CL20R tot een heel compleet pakket maken. De CL20R is beschikbaar in blauw (FECL20R-B) en oranje (FECL20R-O).Fenix CL23

De CL23 is de eerste campinglamp van Fenix waarbij het voorste deel van de bundel kan worden aangezet. Hiermee kun je je potje koken zonder jezelf te verblinden of een boek lezen zonder anderen wakker te houden. De lamp werkt op 1, 2 of 3 AA batterijen wat heel handig kan zijn wanneer er geen stromvoorziening is. Net als andere campinglampen kan de CL23 opgehangen worden maar ook kan deze aan een statief worden bevestigd wat superhandig is wanneer je deze bij fotografie wilt gebruiken. Het neutraal witte licht geeft hierbij extra goede kleurweergave. Aan de onderzijde van de lamp bevindt zich ook een led waarmee je naar beneden kunt schijnen of de CL23 zelfs als zaklamp kunt gebruiken tijdens het wandelen. Rood licht kan gekozen worden om nachtzicht te bewaren of om de aandacht op je te vestigen. Que bevestigings- en verlichtingsopties is de Fenix CL23 de volgende stap in de kamperrverlichting!

Meer zien over de CL23, klik hierFenix CL26R

De Fenix CL26R schittert in compactheid, multifunctionaliteit en betrouwbaarheid. Slechts 9,7 cm hoog produceert de CL26R een verbluffend neutraal wit licht van maximaal 400 lumen, waarmee je omgeving binnen een diameter van 25 meter verlicht wordt. Voorzien van 6 lichtstanden en een rood(knipper)licht is er voor elke situatie een geschikt licht en maakt de CL26R je ideale partner voor al je outdoor activiteiten!

De multifunctionaliteit van de CL26R komt goed naar voren in zijn bevestigingsmogelijkheden. Door de meegeleverde key chain bevestig je de lamp gemakkelijk in je tent of aan je tas. Daarbij beschikt de lamp over een magnetische bovenzijde waardoor de lamp ook aan metalen voorwerpen bevestigd kan worden. Ook kan de CL26R op een statief bevestigd worden, dat maakt de lamp uitermate geschikt voor fotografie.

De CL26R heeft ook zijn lichtbundels slim verdeeld. In de 'normale' standverlicht de lamp 360 graden, maar je kan ook instellen dat alleen het voorste gedeelte van de bundel wordt aangezet, perfect voor het lezen van een boek of bij het koken. Ideaal is de LED aan de onderzijde van de lamp, hierdoor heeft de lamp in opgehangen positie een gefocusseerde bundel, daarmee bespaar je batterij en verstoor je niet je mede kampeerders.

De Fenix CL26R is ontwikkeld voor de veeleisende outdoorliefhebber die wilt vertrouwen op zijn materiaal, eenmaal in het bezit van de lamp dan wordt de CL26R het eerste voorwerp wat je inpakt bij je volgende outdoor avontuur!Fenix CL30R

De Fenix CL30R is de grootste lamp uit de CL-serie. Net als de andere lampen uit deze serie kan de CL30R op verschillende manieren opgehangen en bevestigd worden. De lamp werkt op 3 meegeleverde 18650-accu's maar kan ook toe met 1 of 2 stuks: omdat de accu's in de lamp opgeladen kunnen worden heb je dus altijd een oplader bij je. De lamp heeft een USB-uitgang waardoor je hem kunt gebruiken als powerbank en zo je andere mobiele apparaten opgeladen kunt houden.

Als kampeerlicht is de CL30R onovertroffen met warm diffuus licht dat zich binnen een diameter van 35 meter verspreidt zodat je ook met een grote groep voldoende verlichting hebt uit 1 lamp. Dankzij 5 standen en een knipperstand is er altijd wel een lichtstand die past bij de situatie.  Uiteraard heeft de Fenix CL30R een hoge mate van waterdichtheid volgens de IPX-7 norm; dit houdt in dat de lamp na een half uur onder water op 1 meter diepte nog steeds functioneert. Je hoeft dus niet bang te zijn om hem in een hoosbui buiten te laten staan.

Of je nu een boekje leest in je voortent, je telefoon wilt opladen op vakantie of je tuinfeest wilt verlichten; de Fenix CL30R kun je er goed bij hebben!