Fenix Camping Light

De CL-serie van Fenix bestaat op dit moment uit 6 kampeerlampen. Het grootste verschil met de overige lampen van Fenix is dat ze diffuus licht produceren dat rondom verspreidt in plaats van gebundeld via de lampkop. Hierdoor zijn de lampen bij uitstek geschikt om bij te lezen, koken of klusseen en om gezien te worden vanaf een afstand. Ook zijn de lampen van de CL-serie makkelijk op te hangen of te monteren op een statief. In sommige gevallen beschikken ze over een magnetische lampvoet om de lamp aan metalen objecten te kunnen bevestigen.Fenix CL05

De Fenix CL05 is een nieuw type lamp dat het midden houdt tussen een kampeerlamp en een sleutelhangerlamp voor dagelijks gebruik en is een ideaal lampje om altijd op zak te hebben. Met drie kleuren diffuus licht is de lamp ideaal te gebruiken als lamp om gezien te worden of als EDC lampje om te voorkomen dat je struikelt in het donker. De lamp biedt drie standen wit licht (laag, hoog en S.O.S.), twee standen rood licht (vast en knipper) en twee standen groen licht (vast en knipper). Door de knipperstanden val je extra op en wordt je beter gezien in het donker. De lamp werkt maximaal 40 uur op 1 (meegeleverde) AAA penlite. Dankzij de meegeleverde sleutelhangerclip en volledige waterdichtheid volgens IPX-8 norm kun je de lamp probleemloos meenemen op al je avonturen of buiten in de regen laten staan, liggen of hangen. De lamp is ontwikkeld zonder 'standby current drain' om ervoor te zorgen dat je batterij niet leegloopt wanneer je de lamp tijdelijk niet gebruikt.

 Fenix CL09

De Fenix CL09 is een volwaardige kampeerlamp op compact zakformaat. Met 3 kleuren licht, maximaal 200 lumen en meerdere bevestigingsmogelijkheden kun je met deze lamp vele kanten op. Dankzij de hoogwaardige constructie is de CL09 maximaal waterdicht en stootvast. De meegeleverde Li-ion accu is oplaadbaar middels micro-usb waardoor de lamp goedkoop te gebruiken is. In noodgevallen of extreem koude omstandigheden kan de CL09 ook op CR123A batterij gebruikt worden. Het neutraal witte licht biedt goede kleurweergave terwijl het rode licht nachtzicht doet behouden en minder vliegen aantrekt. Het groene licht werkt ideaal om de aandacht te trekken over lange afstand.Fenix CL20R

De CL20R is de usb-oplaadbare variant van de al jaren populaire CL20. Ondanks de afslankkuur krijg je met 300 lumen een fijne vermogens-upgrade. Nog fijner is de ingebouwde lithium polymeer accu die ondanks de compacte behuizing zorgt voor een hoge capaciteit en dus een extreem lange brandduur. De CL20R is voorzien van 4 goed gekozen standen wit licht, ideaal voor alle nachtactiviteiten van het lezen van een boek tot klussen waar er geen stroom voorhanden is. Met vast en knipperend rood licht heb je twee extra handige standen erbij die de CL20R tot een heel compleet pakket maken. De CL20R is beschikbaar in blauw (FECL20R-B) en oranje (FECL20R-O).Fenix CL23

De CL23 is de eerste campinglamp van Fenix waarbij het voorste deel van de bundel kan worden aangezet. Hiermee kun je je potje koken zonder jezelf te verblinden of een boek lezen zonder anderen wakker te houden. De lamp werkt op 1, 2 of 3 AA batterijen wat heel handig kan zijn wanneer er geen stromvoorziening is. Net als andere campinglampen kan de CL23 opgehangen worden maar ook kan deze aan een statief worden bevestigd wat superhandig is wanneer je deze bij fotografie wilt gebruiken. Het neutraal witte licht geeft hierbij extra goede kleurweergave. Aan de onderzijde van de lamp bevindt zich ook een led waarmee je naar beneden kunt schijnen of de CL23 zelfs als zaklamp kunt gebruiken tijdens het wandelen. Rood licht kan gekozen worden om nachtzicht te bewaren of om de aandacht op je te vestigen. Que bevestigings- en verlichtingsopties is de Fenix CL23 de volgende stap in de kamperrverlichting!

Meer zien over de CL23, klik hierFenix CL25R

De Fenix CL25R is een zeer doordachte LED-campinglamp. Hij is lekker klein terwijl de lichtopbrengst van maximaal 350 lumen zoveel is dat je een gebied met een diameter van zo'n 25 meter kan verlichten. Hij is vanzelfsprekend ook op een heel lage stand te gebruiken om de sfeer niet te bederven. Ook rood licht, knipperend of continu, behoort tot de mogelijkheden.

De CL25R campinglamp kan je hangen aan de metalen beugel, vastkleven aan een metalen oppervlak dankzij de magneet in de voet of zelfs vastschroeven op een statief. Net wat het handigst is.Fenix CL30R

De Fenix CL30R is de grootste lamp uit de CL-serie. Net als de andere lampen uit deze serie kan de CL30R op verschillende manieren opgehangen en bevestigd worden. De lamp werkt op 3 meegeleverde 18650-accu's maar kan ook toe met 1 of 2 stuks: omdat de accu's in de lamp opgeladen kunnen worden heb je dus altijd een oplader bij je. De lamp heeft een USB-uitgang waardoor je hem kunt gebruiken als powerbank en zo je andere mobiele apparaten opgeladen kunt houden.

Als kampeerlicht is de CL30R onovertroffen met warm diffuus licht dat zich binnen een diameter van 35 meter verspreidt zodat je ook met een grote groep voldoende verlichting hebt uit 1 lamp. Dankzij 5 standen en een knipperstand is er altijd wel een lichtstand die past bij de situatie.  Uiteraard heeft de Fenix CL30R een hoge mate van waterdichtheid volgens de IPX-7 norm; dit houdt in dat de lamp na een half uur onder water op 1 meter diepte nog steeds functioneert. Je hoeft dus niet bang te zijn om hem in een hoosbui buiten te laten staan.

Of je nu een boekje leest in je voortent, je telefoon wilt opladen op vakantie of je tuinfeest wilt verlichten; de Fenix CL30R kun je er goed bij hebben!