Storingen verhelpen

Questions:

Zaklamp knippert heel snel wanneer deze op de hoogste standstaat

Een aantal zaklampen gaan op de hoogste stand als de batterijen te leeg zijn om goed te functioneren heel snel knipperen. Dit is geen defect!

Meestal kunnen ze nog wel een tijdje op lagere standen gebruikt worden. Vervang de batterijen om de lamp weer op de hoogste stand te kunnen gebruiken. Uiteindelijk zullen deze ook in de lagere standen snel gaan knipperen. Opladen van de accu of het vervangen van de batterijen is nu noodzakelijk.

Zaklamp wil niet aan

Als een zaklamp niet aan wil (en de batterijen natuurlijk vol zijn) ligt de oorzaak vaak in een schakelaar die iets los is gedraaid.

Bij de modellen met tactische grip-ring zoals de TK16, komt het wel eens voor dat de grip-ring los zit waardoor de schakelaar tegen de ring wordt gedraaid in plaats van tegen de body. In dat geval draai je de tailcap met de schakelaar iets los en vervolgens de grip-ring aan tot deze strak tegen de body zit, Daarna draai je de tailcap weer aan en zou deze goed contact moeten maken.

Zaklamp wil niet naar de hoogste stand schakelen

Dit wordt meestal veroorzaakt door batterijen of accu's die niet meer krachtig genoeg zijn om de maximale lichtopbrengst te leveren.

Neem bij twijfel even contact met ons op. Wij helpen u graag verder!